Dianne Verstegen

Ik ben Dianne Verstegen en werk al 25 jaar in de zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb op verschillende woongroepen gewerkt en daarnaast heb ik gewerkt op een activiteitencentrum en in de ambulante zorg. Zo heb ik gewerkt met mensen van verschillende niveaus en verschillende leeftijden en zorgvragen.

Ik heb een creatieve opleiding gehad, HBO-IW met de specialisatie: mensen met een verstandelijk beperking. Ik ben getrouwd, heb vier dochters en woon in Heesch.

Rianne Vissers

Ik ben Rianne Vissers en ben al ruim 30 jaar werkzaam in de zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking. Ik heb op verschillenden woongroepen gewerkt, met mensen met zeer verschillende zorgvragen en leeftijden.

Ik ben gediplomeerd Z-verpleegkundige. Ik heb drie kinderen en woon in Heesch.

Wat doet BijZONder Talent?

BijZONder Talent gaat uit van de wensen en talenten van de medewerkers. Er is plaats voor ongeveer 9 medewerkers met een beperking die graag ingezet worden op het gebied van arbeidsmatige werkzaamheden zoals horecawerkzaamheden, keuken werkzaamheden (taarten bakken hapjes maken), schoonmaakwerkzaamheden, sorteerwerkzaamheden, kleine technische werkzaamheden en onderhoudswerkzaamheden,  .

Bedrijven, verenigingen of buurtgenoten kunnen bijvoorbeeld ook hun postverwerking, kleinschalig inpakwerk door BijZONder Talent laten doen.

Maar er is ook plek voor medewerkers met talent op creatief gebied, het maken van cadeaus, schilderijen en kaarten. Maar ook de locatie versieren aan de hand van de seizoenen, feestdagen etc. We willen ook gebruik maken van vrijwilligers, voor hun specifieke inbreng, de gezellige contacten en uitbreiding van het persoonlijk netwerk. Daarnaast is er bij BijZONder Talent ook de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren zoals bijvoorbeeld koken, het ontwikkelen van sociale vaardigheden, computervaardigheden of een eigen ontwikkelwens. Maar ook kan er ontspanning geboden worden.

Wij zijn gestart in maart 2014 met een aantal medewerkers die stage kwamen lopen vanuit het speciaal onderwijs. In het begin waren we twee dagen in de week open, maar al heel snel zijn we vijf dagen per week gaan werken. Vanaf 2016 werken we van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:00 uur, met elke dag 8 of 9 medewerkers.

Samenwerken in de maatschappij

BijZONder Talent vindt het ook belangrijk om binnen de eigen gemeente actief te zijn en samen te werken. Bijvoorbeeld door klussen te doen voor lokale bedrijven, verenigingen of voor buurtbewoners die hulp kunnen gebruiken.

Duidelijke communicatie is binnen BijZONder Talent belangrijk. We stemmen de mogelijke ondersteunende communicatie per individu af, waar heeft iemand baat bij in het dagelijks functioneren of bij het leren van nieuwe dingen (bijvoorbeeld dagschema, picto’s, foto’s). Om tot een optimaal resultaat te komen, zoeken we regelmatig contact met de medewerker en zijn/haar betrokkenen om de ondersteuning up-to-date te houden.

Uitgangspunt bij BijZONder Talent is: waardering voor je talenten, respectvol omgaan met elkaar, eigen keuzes kunnen maken én met een voldaan gevoel naar huis toe gaan!